https://dehobbykamervanpetra.blogspot.com/2022/05/stand-van-zaken.html#comment-form

maandag 26 september 2022

Spelen met alcoholinkt en update

 Hoihoi, vandaag de kaart die ik maakte voor Stephan zn verjaardag. Het is al een tijdje geleden maar hij stond nog in mn fotomapje. Ik wilde iets uitproberen met alcoholinkt maar het was zo moeilijk dat het steeds mislukte. De laatste poging werd deze en vond hem wel de moeite waard. Ik zag er een haaienkop in haha en schreef dat ook aan de binnenkant van de kaart. Ik vind deze kleuren echt mooi bij elkaar! Ik gebruikte een rietje om de inkt uit te laten lopen.

  Even een update betreft mn nieuwe heup…het gaat supergoed en ik loop als een kievit achter de rollator. Op 4 november moet ik voor controle en foto terug naar de orthopeed en zou dan pas met één kruk mogen lopen..de therapeut vindt dat nog erg lang duren en gaat even informeren of dat niet wat eerder mag…ben benieuwd! Ik denk dat mn bed in de kamer al snel weer opgehaald kan worden omdat traplopen ook heel goed gaat.

Dankjewel voor de reacties op mn klaprozen kaart…leuk om te lezen!

Groetjes en tot de volgende post.

Ellen


vrijdag 9 september 2022

Even kleuren en operatie Hoihoi, vandaag een kaart die ik maakte met distress inktjes…ik heb 2 kleuren gebruikt namelijk groen en aqua. Ik had gewoon  zin om even te kleuren en koos deze stempel, dacht van Penny Black. Ik stempelde ook met aqua ipv zwart. Het kleurverschil kreeg ik door het eerst goed te te laten drogen voor ik verder ging. De randen voor het matten ook gekleurd. De hartjes maakte ik met een fineliner. Het was zeer ontspannend en dat had ik even nodig op dat moment. Hij was gewoon voor de voorraad maar inmiddels is hij verkocht…mn vriendin had een jarige die een tuinfeest gaf en vond deze wel gepast ervoor!

Ik heb mijn nieuwe heup gekregen en ben vandaag alweer 10 dagen verder. Het gaat heel goed en de operatie is prima verlopen. Ik zag erg op tegen de pijn die zou komen maar is dus 100% meegevallen…ik hoefde zelfs niet één keer de pittige oxycodone in te nemen. Met de knie-operatie was dat echt wel het geval!
Het lopen met de rollator gaat heel goed. Met de fysiotherapeut probeer ik zo snel mogelijk het traplopen te oefenen…het bed in de kamer is prima hoor maar je wil toch graag weer in je eigen bed. De fysio zal wel zeggen dat ik te snel wil…ze komt straks dus ik ga het zien! Anna vindt het bed wel leuk speelgoed haha…het liefst zit ze erop als hij op zn hoogst staat…misschien wordt het voor haar eens een hoogslaper op haar kamer haha!
Nelleke, Marjan en GerJanne…heel erg bedankt voor jullie mooie kaarten!

Dank voor de leuke reacties op de kaart voor Max en tot de volgende post.

Groet Ellen 


vrijdag 26 augustus 2022

Hoera…Max 1 jaar


Hoihoi, hier ben ik weer met de kaart voor onze Benjamin Max…hij is 1 jaar geworden!
Ik maakte een jungle tafereeltje voor hem met de stempels en stansjes van Creative Craftlab.
Ik vond deze zo leuk en het belandde zomaar in mn winkelmandje…ik kon er niks aan doen. 🤪 Het was leuk om te maken. Het was een gezellige middag en de jarige voelde zich gelukkig goed en was gezellig aanwezig…na een paar heftige dagen ivm het doorkomen van tandjes. Zo zielig als ze er zo’n last van hebben. We hebben hem dinsdag ook gemist op onze oppasdag.
Ik maakte in de kaart een pop-up taart met 1 kaarsje…verder niet veel uitleg nodig toch! Ik kleurde de beestjes in met Derwent potloden en maakte het af met reukloze terpentine.


De operatie komt dichterbij…net negatief getest (dat moest) en naar de kapper geweest. Het weekend nog wassen draaien en maandag wordt een hoog/laag bed gebracht, hopelijk voor korte duur, we gaan het zien!
Dankjewel voor jullie reacties op de kaart voor Ans en de lampion!

Fijn weekend verder 
Groet Ellen 


zaterdag 20 augustus 2022

Happy Birthday en lampionHoihoi, vandaag de kaart die ik maakte voor Ans haar verjaardag. Ik heb wat gespeeld met vogels en embossing…heel leuk om dit te doen. Na het embossen heb ik de achtergrond gekleurd met distress inkt en toen het naar mn zin was heb ik vierkantjes gesneden en opgeplakt op wit en op groen. De takjes gestanst en met zilver embossingpoeder bewerkt net als de takjes in de vierkantjes. Beetje blingbling en een speels draadje onder het klavertje vier maakt het af vond ik.

Nog even van dichtbij…ik vind deze kleurencombi supermooi, en jullie? Ik liet me inspireren door Pinterest!

Wat was het warm hè, ik kan er niet zo goed tegen dus ik bleef maar rustig…gelukkig is het voorbij.

Een aantal weken in vakantietijd is Anna ook op vrijdag hier…zo gezellig en ze krijgt dan alle aandacht natuurlijk! De laatste week van de vakantie is er hier de Woerdense vakantieweek en die startte vorige week vrijdagavond met voor de kleinsten een lampionnenoptocht. Anna mocht meelopen in haar mooie prinses Elsajurk…en daar hebben we een “Frozen” lampion voor gemaakt. De binnenkant is gemaakt met een achtergrondstans en 4x gestanst en aan elkaar geplakt…er zitten allemaal gaatjes in die stans dus het lichtje scheen er leuk doorheen. Anna vindt het stansen met de bigshot heel interessant en mocht helpen de glittersterren te maken. Ze heeft genoten van de optocht en ze mocht tot heel laat opblijven haha. Tim logeerde bij ons en dat ging prima! Maandag moet ze weer naar school en komt in een nieuwe klas…dat vindt ze wel spannend!


Ik ben gelukkig weer helemaal goed opgeknapt na corona en ga nu naar de 30e voor mn heupoperatie. Zie er uiteraard tegenop en met name de revalidatie…je kunt weer een aantal weken bar weinig 🙈…helaas heb ik geen keus! Woensdag is onze Benjamin Max jarig en wordt alweer 1 jaar…zo hard gegaan!
Bedankt voor jullie reacties op mn trouwkaart, leuk om te lezen.

Tot de volgende post

Groet Ellen 

donderdag 4 augustus 2022

Congratulations


 Hoihoi, mijn nichtje trouwde in februari en ze deden het eind mei nog eens over in Toscane…ik heb dat verwerkt in de kaart!

De vlinder-stans is van memorybox en heb die zo uit gestanst dat de champagnefles en de glazen op het dp-papier in het midden kwamen…wel een leuk effect toch. Ik liet me inspireren door Pinterest.
Ik heb de Ja-stans tussen de vlinders door geplakt en de tekst dmv een dunne draad vastgestrikt. 
Het is een mooi feest geweest hoorde ik en de kindjes van haar zus waren bruidsmeisjes.Hier nog even de binnenkant…de rand is gemaakt van Washitape!

Fijne dag allemaal 
Groetjes Ellen 


donderdag 28 juli 2022

Vakantie…met pech!


Hoihoi, we gingen…eindelijk na 4 jaar weer op vakantie en maakten een tocht door Duitsland, Denemarken, Zweden, Lapland, Noorwegen, Finland met zn vele prachtige meren, Estland, Letland, Litouwen, Polen en via Duitsland weer terug naar huis. Dus elke dag een ander hotel! Een prachtige route naar Kiruna in Lapland waar we eerder eens waren maar niet verder konden omdat we geen benzine meer hadden en niet wisten of er verderop wel pompen waren om te tanken. Op dat moment was het middernacht…en omdat het daar niet donker wordt deden we die tocht s’avonds na net eten. Dus dit jaar gingen we, met een tank vol dezelfde tocht maken naar Riksgränsen. Foto hieronder op het hoogste punt nabij Noorwegen. Onze vorige trip was super helder met prachtige ondergaande zon en een fabelachtige lucht maar deze trip was helaas…zoals je op de foto ziet donker, grauw met regen. Maar ook zeer de moeite waard om gezien te hebben. Ook kwamen we de rendieren weer tegen op de weg…het is hun terrein dus ze hebben altijd voorrang…leuk om dat mee te maken. De foto’s met hetzelfde water hieronder was het uitzicht van restaurant en hotelkamer…er zaten twee uurtjes tussen en je ziet het weer veranderen. Op de onderste foto een soort hunebedden die we bezochten…er zijn daar menselijke resten gevonden. Heel interessant om te zien!
Een week later op zondag in Helsinki aangekomen waar we 2 nachten hadden geboekt om 1 dag in die stad wat te gaan zien. Het was over de 30 graden die dagen en heel extreem zeiden ze daar…kwam weinig voor. Na het ontbijt gingen we op pad, we hadden wat bezienswaardigheden uitgezocht in een gids. Het was een zware dag door de hitte maar ook omdat mn heup en knie niet echt meewerkte. Ik sleepte me door de dag heen en dat viel niet mee…om half 4 besloten we terug te gaan naar het hotel om nog wat te hangen voor het diner. We zagen dat de housekeeping nog niet was geweest…we dachten die komen vast niet als je 2 dagen hebt geboekt. Maakte ons niet uit en gingen plat en binnen 10 minuten stond de housekeeping dus wel voor de deur. Ze deed op ons verzoek de badkamer en hing schone handdoeken op en weg was ze weer…we vonden het prima. We konden eindelijk rusten! We hadden het zo verschrikkelijk warm, zelfs met airco. We gingen beneden eten waar het koeler was maar ik bleef het warm houden. We dronken ons glas buiten nog leeg en ik wilde naar de kamer…het ging niet goed met mij en voelde me afzakken. Ik zei dat ik maar even moest gaan testen voor de zekerheid….en ja hoor dat ding schoot pijlsnel in de positief. Ik was meteen in paniek en zag me al op de IC in Helsinki. Manlief was negatief. Gelukkig was het een hele grote kamer en konden we goed afstand houden en ook de bedden konden ver uit elkaar geschoven worden. Het hotel werd ingelicht en alles werd in gang gezet door het personeel. Ik mocht de kamer niet meer uit. Dick kon de volgende dag nog naar buiten voor wat boodschappen maar dat was een dag later ook over…ook positief. Het werd dus 5 dagen op de kamer doorbrengen en niemand zien…vreselijk was het. We werden fantastisch verzorgd moet ik zeggen…ze deden alles wat we vroegen. Ik was echt niet lekker maar Dick had geen klachten dus ook heftig als je er dan niet uit mag. We moesten verdere hotels en de boot naar Tallinn annuleren en helaas werd ook mijn heupoperatie uitgesteld…er moet 7 weken tussen zitten, wordt nu 30 augustus…balen dus! Na 5 dagen quarantaine voelde ik me best goed en we besloten om te vertrekken. Nieuwe reserveringen gemaakt en zo snel mogelijk naar huis. Ik was wel supermoe dus viel steeds in slaap in de auto. We hebben ons zo goed als mogelijk aan de regels te houden. We waren dus 4 dagen later thuis en moest ik nog weer 3 dagen in quarantaine volgens de huisarts. Dick had totaal geen klachten.
 De vermoeidheid bleef nog lang aanwezig maar ik ben heel dankbaar dat het niet erger was dan hoe het was. We hebben wat dingen die we wilden doen niet kunnen doen dus die staan nog op het ‘to doo’ lijstje. We hebben de hele corona tijd heel veel getest en altijd negatief…een best rare gewaarwording toen de test ineens positief bleek. Ik was echt voorzichtig en vaak in restaurants de enige met een mondkap en toch…de klos!
Het werd een lang verhaal…sorry maar wilde het even met jullie delen!

Dankjewel voor de leuke reacties op mn vorige kaartje en tot de volgende post,

Groet Ellen 
maandag 13 juni 2022

Happy Birthday

 


Hoihoi, vandaag een kaart voor mn zwager die gisteren jarig was. Ik heb met inkt gespeeld van Daniël Smith om wat te oefenen en liet me inspireren door Pinterest. Ik koos de kleuren van de vogel en bewerkte hem met wat gold foil en zo’n warmtepen wat ik bij GerJanne zag. Ik zag zo’n setje liggen bij de Action…het effect is wel leuk. Hieronder wat beter te zien.
Ik denk dat verdere uitleg niet nodig is.


Dankjewel voor jullie leuke reacties op mn liftkaart…fijn om te lezen!

Ik kreeg van velen al goede wensen voor mn operatie…lief thanks! Gelukkig duurt het nog een aantal weken maar het komt wel snel dichterbij hoor…

Challenge:
Alles mag


Mannenkaart


Tot de volgende kaart maar weer
Groet Ellen