https://dehobbykamervanpetra.blogspot.com/2022/05/stand-van-zaken.html#comment-form

zaterdag 22 december 2018

Anna's eerste kerst en Merry Christmas

 
 
Hoi, ik maakte dit label voor onze kleine Anna...haar eerste kerst! Dit girafje heet Sophie en Anna is er gek op en het is heel verantwoord speelgoed. Ik knipte hem uit een scrapvel en smeerde het in met glossy accent. De kerstboom is embossing die ik inkleurde met distressinkt. Ik maakte een kerstmutsje voor Sophie en gaf de lady een strik met belletjes.
Het label hangt in de kerstboom en de lichtjes vindt Anna prachtig!
 
 
Deze baby kerstslofjes maakte ik voor onze dochter en schoonzoon...vond het wel toepasselijk!
De witte achtergrond is met een embossing folder gedaan van MD met een bijpassende sterren stans.
 
Ik heb al mn kerstkaarten gelukkig op tijd op de bus gedaan en toch weer teveel gemaakt natuurlijk!
De kerstboom staat en is gevuld met grote rode rozen en rode ballen...gezellig!
 
Mn kaarten laat ik nog zien maar niet meer voor de kerst...jullie houden ze nog tegoed!
 
Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen toe!



dinsdag 4 december 2018

Welkom baby Guus

 
 
Hoi, vandaag laat ik een babykaartje zien wat ik maakte voor de zoon en schoondochter van vrienden van ons...ze kregen eind augustus een prachtig vrolijk mannetje wat de naam Guus kreeg. Door omstandigheden zijn we afgelopen zaterdag pas op kraambezoek geweest. Ik had al foto's gezien natuurlijk maar in het echt is het toch anders. Hij doet het prima en lacht en brabbelt zo als het hoort.
 
Ik zag dat Ans (kaarten van ons mam) eens een kaartje maakte met dit leuke treintje...het kwam van heel ver en ze was zo lief een paar stansje voor mij op te sturen...dankjewel nogmaals Ans! Het werd leuk ontvangen door de jonge ouders. Van één wagonnetje knipte ik het beestje af en plakte er dit olifantje voor terug. Achtergrond is een gestempeld met distressinkt en is van SU en met de letters van MD maakte ik de naam Guus.

 
 
Binnenin stempelde ik nogmaals de achtergrond van SU met daarop de leuke tekst huisje, boompje baby!
Nu nog een vraagje...heeft iemand van jullie nog contact met blogster Wendy van "Wendy's Place" (Webbelthings)...op FB misschien? Na haar laatste post in maart is het stil en ze reageert ook niet op mails. Ik heb geen FB en dacht misschien is ze daar actief!
 
Morgen en donderdag weer oppasdag...we blijven genieten hoor!
 
 


woensdag 28 november 2018

Happy Birthday

 
 
Hoihoi, ik heb vandaag het kaartje wat ik maakte voor GerJanne. Ik ben aan het stoeien geweest met distressinkt...eerst bloemen en blaadjes gestempeld met versamark en witte embossingpoeder. Toen elk stukje met distressinkt bewerkt. Ik vond het wel een leuk effect geven op deze manier.
Een banner van vellum en cardstock en de tekst gestempeld met MFT teksten. De bloemen zijn van Altenew!

 
Ik ben druk met m'n kerstkaartjes...elk jaar zeg ik... "ik maak ze niet meer"...maar als ik eenmaal bezig ben is het toch weer leuk. Het worden CAS kaarten met kerstbomen op allerlei manieren. Ik had van vorig jaar nog veel over maar kan ze niet meer vinden...na de kerst duiken ze vast weer op grrr!
 
Ik kreeg een mailtje vandaag van GerJanne...ze bedankte voor het kaartje wat ik stuurde!
Bedankt weer voor jullie leuke reacties op mn CAS kaartje voor Crazy for CAS waar ik gastdesigner was...leuk om eens te doen!
 


maandag 5 november 2018

Beautiful


Hoihoi,
Vandaag mag ik mijn kaart laten zien die ik maakte voor het blog Crazy for Cas
http://crazyforcas.blogspot.com/   De nieuwe Challenge start vandaag en omdat ik daar de eerste prijs heb gewonnen met het Pinterest inspiratie kaartje mocht ik vandaag gastdesigner zijn...hoe leuk is dat!

Het moest een kaart in één favoriete kleur zijn maar een beetje zwart of wit mocht erbij. Dit kleurtje is het toch wel voor mij! Een strookje washi-tape, de cirkels, beautiful en het stempeltje met de takjes uit de tape heb ik terug laten komen...simpeler kan het niet! Minuscule roze stipjes op het takje en 1 blingetje op de letter i maken het af!
Doen jullie mee met deze opdracht op dit challenge blog...echt leuk!


Ik merk dat het superleuk is om CAS kaarten te maken. Het scrappen staat opeens een beetje op een laag pitje...het zal vast wel weer eens terug komen denk ik maar...nu even dit!

Bedankt voor de leuke/mooie reacties op de kaart voor GerJanne...fijn om te lezen!



zondag 28 oktober 2018

Life is not about......en een vraag!

 
 
Hoihoi, hier ben ik weer met een kaartje die mee mag doen met de challenge van de Egel
Ze vragen een grote tekst op de kaart...ik koos deze omdat ik hem supermooi vind!
Ik maakte de achtergrond met distress inkt op het papier van Joy...ben even kwijt hoe het heet. De blauw/witte bloem maakte ik van een koffiefilter en de roos is van foam.
Ik stempelde de tekst op origamipapier en plakte het over de kaart...blingetjes, strikje en 2 takjes van chipboard (scrap-unlimited) maken het af!
 
 
Ik heb een vraag en hoop dat iemand me kan helpen...als ik mn blog open op mn i-Phone moet ik heel vaak inloggen en als ik dat dan doe met de knop rechtsboven dan kom ik in het veld waar ik een nieuwe post kan plaatsen dus niet de bedoeling. 1 op de 10 x kan ik ergens mn mailadres en wachtwoord invullen maar dan gebeurd er nog niks....ik blijf dus uitgelogd en kan dan ook niet bij jullie reageren. Ik word er een beetje akelig van om soms 10 x te proberen. Ik laat het zitten en dan de volgende dag ben ik ineens wel ingelogd. Op mn iPad hoef ik nooit in te loggen en ook niet op de PC. Ik kan nog snappen dat je op een telefoon in moet loggen maar dan moet het wel lukken!
Wie o wie heeft dit probleem ook?
 
Met kleine Anna gaat het super goed en groeit als kool. Ze zit even, gestut in de kinderstoel om een stukje groente te leren kennen en te proeven en te smikkelen van een stukje banaan...ze vindt het heerlijk. Het kan niet te lang want ze kan nog niet zitten. Ze is heel nieuwsgierig en reageert overal op...zooo leuk! Bij ons staat de kinderstoel ook al klaar! De eerste 2 ondertandjes zijn er door...staat enig!
Ik zou zoo graag een foto willen laten zien maarjah….privacy hè!
We genieten er echt van!
 
Bedankt voor de leuke reacties weer...op de kaart voor GerJanne.
 
 


zondag 14 oktober 2018

Sterkte....en de tas!


Hoi, ik maakte dit sterkte kaartje voor GerJanne...ze heeft hem ontvangen dus kan ik hem plaatsen.
Ze bedankte ervoor en vertelde dat hij net op het goede moment binnenkwam...ze kwam net bij haar vader vandaan die weer in het ziekenhuis ligt. Duimen maar dat hij snel opknapt! Schrikken dus...ik maakte het kort geleden ook mee voor mezelf...hieronder meer...
Ik vond dat zij en haar familie wel zo'n kaartje verdiend hebben...ook ivm Matthijs!
Ik stempelde met een Penny Black Poppy stempel en kleurde hem in met bruch markers en accentueerde met een vleugje Gilding Wax van Goosa.
Daarna stanste ik met letters van MFT Sterkte uit en nog eens uit wit en hoogte het iets verspringend op. Een gouddraadje en wat glimmers maakte het af.
De tekst spreekt voor zich en is ook van Penny.


Ik heb kort geleden ook een flink aantal uren op de hart eerste hulp doorgebracht...
met een raar gevoel en druk op de borst ging ik naar de huisarts die me doorstuurde naar het zkh voor onderzoek...je ligt uren te wachten op uitslagen, filmpjes en foto's ed...gelukkig dat het er is hoor.
Alle uitslagen waren goed en hebben ze de waarden van mn bloed onderzocht op longembolie en die waren te hoog. Ze zijn altijd alert omdat ik eerder een heftige embolie had. Scan gemaakt en weer wachten en uiteindelijk was alles goed en heb ik super schone longen...ook fijn om maar weer te weten!
Wat het dus was is nog een raadsel.

Toen ik met mn zus bij Marfien was liet ze ons een prachtige tas zien die ze met beïnkt behangpapier bedrukt heeft op stof...echt gaaf gedaan met mooie kleuren. We vonden dat patroon zo leuk en kregen uitleg hoe ze dat gedaan had. Wij gelijk door naar de stoffenwinkel voor stofjes en garen. het is zwarte spijkerstof en een jersey bijpassend die we eerst met plakvlieseline bewerkte. De volgende dag aan de slag voor 3 tassen. We maakte er 1 met een blauw versiersel en 1 met een zilver biesje. Mn zus had nog ringen die we gebruikte voor de hengsels...blauwe voering erin staat wel chique toch...  Zij is van het sieraden maken en maakt Tassels van kralen e.d. om aan de ring te hangen.
We hebben voor de andere 2 een iets grotere ring besteld.



Lekker bezig geweest toch...enuhhh...Marfien bedankt voor het patroontje.

Bedankt weer voor jullie reacties op mn babykaart!



zondag 7 oktober 2018

Welkom Baby

 
 
Hoihoi, ons nichtje is eind juli
bevallen van een dochter en ik maakte deze kaart voor hen. Ik knipte uit dp de giraffe en gaf hem een laagje glossy accent...hieronder duidelijker te zien. De letters zijn van MFT en plakte ze dubbel en verspringend op elkaar. Aan de binnenkant plakte ik hetzelfde papier als achter de letters. Ik knipte ruim 1 cm van de voorkant af om de achterkant te laten zien..
Misschien had ik de letters de andere kant op moet plakken, ik twijfelde...
Een stansje en een stempeltje maakte het af.
 
 
 
Ik maakte voor de opa en oma en voor mijn tante (de overgroot oma) ook een kaartje...laat ik later zien.
 
Ik won bij Crazy for Cas de eerste prijs met dit kaartje...hoe leuk is dat?
Ik mag een prijs uitzoeken en gastdesigner zijn...echt gaaf?
 
 
 
Met dit kaartje kwam ik in de top 3 bij de liftchallenge...superleuk toch?
 
Het weekje bij mn zus was super gezellig en met schitterend weer! Leuke dingen gedaan o.a een bezoekje gebracht aan Marfien. Het was super gezellig en allerlei hobby-technieken gezien en besproken...veel gekletst en voor we het door hadden was het al half 4. Marfien nogmaals bedankt voor de spontane ontvangst!
Dinsdag is het weer oppasdag van Anna...leuk weer na 3 weken vakantie. Ze is alweer bijna een half jaar...het gaat veel te hard maar ze doet het heel goed!
 
 Dank jullie wel voor de leuke reacties op mn vorige post!
 


zaterdag 22 september 2018

Congrats

 
 
  
Hoihoi, ik heb een kaart gemaakt voor onze dochter en schoonzoon...ze waren woensdag 14 jaar samen en gingen samen lekker eten en een kaartje altijd op z'n plaats toch! Ik heb me laten inspireren door een foto van Pinterest en doe daarom mee met de challenge van Crazy for Cas...
 
 
Het is een kaart van Birgit van bigganed.blogspot.com met de link...
 
 
De kaart sprak me aan mede om weer eens met inkt bezig te zijn. Ik volg haar al een poosje en wat ze maakt vind ik super!
 
 
Morgen ga ik een paar dagen naar mn zus om haar te helpen met hobbyklusjes en gaan ook een bezoekje brengen aan Marfien...ze wonen vlakbij elkaar. Lijkt me zo leuk...toen ik het voorstelde was ze meteen enthousiast. Hoop dat het weer een beetje meezit!
 
Bedankt weer voor jullie leuke reacties op mijn gelifte schutkaartje!
 
 


zondag 9 september 2018

Happy Birthday

 
 
Hoihoi, vandaag een schutkaart die ik maakte voor Mieke, de moeder van onze schoonzoon...en werd 65. Leuke manier om eens met cijfers te werken.
Ik gebruikte lettersjablonen en heb met een dabber rode distressinkt aangebracht en er een schutkaart van gemaakt. Langs de buitenrand een heel klein parelrandje geplakt. Stansen zijn van Crealies en de tekst is van MFT.

 
Ik wil met dit kaartje meedoen bij:
 
ze vragen een schutkaart
 
Bedankt weer voor de leuke reacties op mn geboortekaartje voor Mia!



maandag 3 september 2018

Welkom baby Mia

 
 
Hoihoi, vandaag heb ik weer een geboortekaartje...voor de verandering haha. Mijn dochter koos het rompertje voor haar vriendin en ik maakte deze. De baby heet Mia...ze stuurde een geboortekaartje met veertjes en ik heb de veertjes terug laten komen. Gestempeld met distress-inkt en uit laten vloeien met water...dit ook gedaan in de binnenkant.
Versierd met stansjes en deze heb ik ook in de binnenkant terug laten komen.
 

 
Ik wil meedoen met de challenge bij:
 
ze vragen een babykaartje.
 
alles mag.
 
Bedankt voor jullie reacties op rompertje!
 



zondag 12 augustus 2018

Hello Baby!

 
 
Hoi, hier ben ik weer met een kaartje...een geboorte kaartje maar weer een keer. Mn dochter koos dit rompertje om aan haar vriendin te geven want ze kregen een dochter. Ik maakte het met de mal van DDBD en heb het papier van Riddersholm gebruikt om het te bekleden...blijft prachtig toch!
Ik stempelde Mia met losse letters en Hello Baby is van MD.
Het kraagje is een gedeelte van een doily wat precies om het halsje paste. Twee vogeltjes, een parelrandje en een strikje maken het af. Het hangertje maakte ik zelf en heb het verstevigt met embossing! Binnenin het superleuke stempeltje ook van MD. Ik heb het mooie papier zn werk laten doen...dus niet teveel poespas erop!
Ik maakte ook nog een kaartje om zelf te geven maar dat laat ik nog zien!
Ons nichtje is ook bevallen van een dochter dus dat werd nog een kaartje voor een meisje.
Mijn vriendin wordt ook binnenkort oma van een kleinzoon dus dan mag ik een jongetjes kaartje maken! Ik blijf nog even in de geboortekaartjes!
 


 
Mn dochter is weer aan het werk en wij passen 2 dagen op de kleine Anna...het is zooo leuk en ze doet het prima...volgende week is ze alweer 4 maanden. Ze kletst en kan heerlijk lachen...zo fijn om te zien van je eigen kleinkind...het blijft bijzonder!
 
Gelukkig is het niet zo warm meer en kan ik weer een stap zetten in mn hobbykamer...er was daar echt niet te zitten ppfff wat een hitte...maar ik was niet de enige haha!
 
Bedankt voor jullie leuke reacties op mn vorige kaartje...mn zwager vond hem mooi!
 
 


zaterdag 14 juli 2018

Gefeliciteerd - 70 jaar

 
 
Hoihoi Allemaal,
 
Vandaag een kaart voor mn zwager, hij werd 70 jaar en dat feest gaan we morgen vieren op de camping in Hengstdijk, Zeeuws Vlaanderen!
Ik heb hiervoor een stans gebruikt van Tim Holtz...links uitgesneden en rechts alleen embossing gedaan. Eigenlijk niet zo goed te zien op de foto. De veren zijn van...uhm.....weet ik niet meer, sorry! Wat stansjes en een dun gouddraad strikje. Beetje bling en zn leeftijd 70...zijn letters van Tim Holtz.
De veren zijn gekleurd met disstress inkt en wat goud Gilding Wax.

 
 
In de binnenkant Hartelijk Gefeliciteerd ook bewerkt met dezelfde Wax. Stippen terug laten komen in het zwart.
Ik wil mn kaartje mee laten doen bij het blog van Knutsels en kadootjes...ze bestaan 5 jaar dus vieren ze feest! Ze doen dat met een bloghop waar leuke voorbeelden te zien zijn! Ook moet je letters zoeken die verstopt zitten en dan een woord vormen. Ik had het snel gevonden.
 
 
Het gaat goed met onze kleindochter Anna, ze groeit super goed en heeft hele gesprekken met haar moeder haha...zo leuk!
Vorige week hadden we een proef oppasdag...heel gezellig maar alles nieuw natuurlijk dus weinig slapen haha maar ze lag prachtig in dr bedje. Ze is nu heel nieuwsgierig aan het worden.
Vorige week zijn ze wezen ukkiezwemmen en ik ging mee voor de nodige filmpjes en foto's. Ze deed het super goed en was totaal niet bang toen ze koppie onder ging. Zo leuk om te zien!
De 25e gaan we starten met oppassen...mn dochter moet weer gaan werken maar daar wil ze nog niet aan denken...ik snap het!
 
Bedankt weer voor jullie lieve reacties op het kaartje voor Anna.
 
 


donderdag 14 juni 2018

Kaartje voor Anna

 
 
Hoihoi, hier ben ik weer met een kaartje.
Ik maakte het zomaar voor onze kleindochter Anna. Het gaat super goed met het kleine meisje en ze groeit als kool...vandaag is ze 8 weken en kreeg ze de eerste prikjes en dat is altijd minder leuk natuurlijk.
We waren even op vakantie naar de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey en in die week kregen mn dochter en schoonzoon een eerste echte big smile. Dat was zo'n mooi momentje hoorden we en toen ik haar weer voor het eerst zag van de week kreeg ik er ook eentje....zo lief en natuurlijk een tranentrekker...kan ik je verzekeren.

 
Welkom aan Anneke...leuk dat je mn blog wil volgen, dankjewel!
Ook wil ik GerJanne bedanken voor haar hulp om de privacy verklaring op mn blog te zetten...top meis dankjewel! (ik kreeg het niet voor elkaar)
 
Anna's kamer is klaar op een nieuwe deur en een radiatorombouw na...en hoop dat ze dat snel komen afmaken dan kunnen we het weer gaan inrichten.
Eind juli gaat mn dochter weer aan het werk dus gaan we oppassen...kijk er al naar uit!
 
Ik loop wat achter met reageren dus ga gauw eens kijken wat jullie allemaal weer voor moois gemaakt hebben. Tot de volgende post maar weer!
 
 
 


dinsdag 1 mei 2018

Welkom baby Anna...vervolg

 
 
Hoi allemaal,
 
Vandaag m'n volgende projectje voor onze lieve Anna.
Bij het cadeau heb ik deze lolliepop gemaakt...die mocht niet ontbreken vond ik.
Ook nog even de binnenkant van de kaart die ik nog niet kon laten zien omdat de lolliepop er gedeeltelijk op stond (had ze toen nog niet gekregen) Rechts onder in de hoek heb ik nogmaals de voetjes gestempeld en met embossing bewerkt.
 
 
 
Ik vind het wel een mooi setje zo en jullie...
 
 
Ook nog even de achterkant natuurlijk.
Heel toevallig hadden ze op het kaartje ook olifantjes gekozen.
 
Kleine Anna en haar mamma doen het goed en Anna is al weer over haar geboortegewicht. Ze is nog zo klein dat sommige maatjes 50 nog te groot zijn...maar ze zal snel naar 56 gaan denk ik.
 De gelukkige ouders zijn nu zonder kraamzorg en doen het super goed...prachtig om te zien!
 
Met de lolliepop wil ik meedoen met de challenge bij 2sisters on the blog...
 
tree of a kind
Ik ga voor de 3 roosjes!
 
We gaan nog even door op onze roze wolk!