https://dehobbykamervanpetra.blogspot.com/2022/05/stand-van-zaken.html#comment-form

dinsdag 29 december 2020

Allerlei kerstkaarten


Hoihoi, dit kaartje maakte ik voor Stephan en Joyce...ze hebben in hun kerstboom allemaal ballen met dierenprintjes, heel stoer. Ik zocht dus zulk papier maar vond het niet dus maakte ik het zelf met een mask stencil en distressinkt. Ik maakte een kerstbal voor in de boom en later nog dit kaartje...leuk toch!



Hierboven nog wat kaartjes...ik laat er steeds maar een aantal zien en veel uitleg is niet nodig.

We hebben echt fijne kerstdagen gehad en heerlijk gegeten...ik hoefde alleen op te warmen, top! We zouden afgelopen zondag verhuizen maar is nu verplaatst naar vrijdag...beetje oponthoud met de vloer en trappen. Ik kan morgen alvast wat gaan schoonmaken in de slaapkamers. De keuken heb ik vorige week al gesopt. Het ziet er allemaal heel mooi uit en Anna heeft haar kamer al ingedeeld met oa een plekje voor de koelkast 🤣...zo schattig!

Gisteren ben ik eindelijk in het ziekenhuis geweest voor de gastroscopie en kreeg een roesje en heb er niks van gemerkt...er is gelukkig niets gevonden aan gekke dingen en moet dus nu verder op zoek voor mn klachten...

Welkom aan mn nieuwe volgers...leuk dat jullie mn blog willen volgen maar willen jullie een reactie achterlaten dan weet ik wie jullie zijn...thanks alvast!

Bedankt voor de reacties op mn pop-up kaart...altijd leuk om te lezen!

Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling toe en een heel gezond en creatief 2021!

Lieve groetjes Ellen 

 

woensdag 23 december 2020

Walking in a Winter Wonderland...

Hoi allemaal, ik maakte deze kaart voor Margaux en Paul om ze tussen de verhuisdozen door toch een beetje kerstgevoel te geven en voor Anna is het een leuk kijkkaartje waar veel op te zien is. Ik vond het pop-up idee op YouTube en ging aan de slag...leuk om te doen hoor. Het heeft niet veel uitleg nodig...kijk maar gewoon!




Eerste kerstdag lunchen we bij Stephan en Joyce en de tweede dag eten Margaux en Paul bij ons met de kleintjes...met zn allen zoals eerst gepland is teveel dus verdelen we het zo. We zien het liever anders maar het moet zo en het is prima!
We helpen de plaatselijke restaurants door het eten te bestellen...moet wel tussen de verhuizing/schoonmaak door want zondag gaan ze over.

Ik weet niet of het lukt om nog iets te posten dus wil ik jullie alvast allemaal hele fijne kerstdagen wensen
en ook een mooi maar vooral gezond 2021 zonder al die narigheid...helaas is het voordat iedereen een vaccin heeft nog even geduld hebben maar er is licht in de tunnel!

Dankjewel voor het bezoeken van mijn blog het afgelopen jaar en ik kijk uit naar inspiratie van jullie in het nieuwe jaar!

Lieve groetjes Ellen



dinsdag 15 december 2020

Merry Christmas

 


Hoi Allemaal,

Ik maakte wat kerstkaarten en laat er in deze post 4 zien. Ik ben met ijsberen van Renke aan de gang geweest...zo leuk! Het bijpassende papier laat ook stukjes zien met ijsberen...leuk te combineren!


Deze met de boompjes erbij is een stans van Magnolia...al een oudere maar nog steeds mooi vind ik...


Deze is gecombineerd met Washitape...


Hier weer wat andere boompjes gebruikt...
Alle kaarten zijn gisteren op de bus gegaan...altijd weer een fijn gevoel haha.

Ik heb een oproep gekregen voor de knieoperatie en die zal plaatsvinden op 24 februari dus nog even geduld!
We krukken nog wel even door.

Ik wens iedereen sterkte met de lockdown en blijf gezond!
Er volgen snel meer kerstkaarten, tot dan...
Groet Ellen


woensdag 2 december 2020

Peek a Boo


Hoi Allemaal, vandaag een kaartje voor Anna en tevens voor de liftchallenge...


ze vragen een Peek a Boo kaartje. Anna kreeg een grote pluche muis en die inspireerde mij dit stansje van MD te gebruiken voor het kaartje. Ik kleurde de muizen in met distressinkt. Ik vind de stansjes wel grappig!


Ik ben toch maar begonnen met kerstkaartjes...had er eerst niet zo’n zin in...eerlijk gezegd vind ik dat elk jaar maar doe het toch steeds weer. Ik laat ze nog wel zien.

Ik ben nu 2 dagen, als Anna bij de opvang is aan het helpen bij Margaux...er moet ingepakt worden en dat kan ik goed op afstand doen. Er wordt hard gewerkt in het nieuwe huis...niet hard genoeg vinden ze haha.
Verder gebeurd er niet zoveel en wacht ik op mn onderzoek en operatie.

Bedankt weer voor jullie leuke reacties op mn verhuiskaartje.

Tot de volgende post.
Groet Ellen

 

maandag 23 november 2020

Gefeliciteerd




Hoi allemaal,
Vandaag het verhuiskaartje wat ik maakte voor Margaux en Paul...ze zijn druk aan het klussen en het wordt al heel wat...leuk om te zien...
Ik gebruikte hetzelfde papier als op de kaart voor Stephan en Joyce na hun geregistreerd partnerschap...toepasselijk toch!
Het huisje is van MD. Leuk om te maken!


Ik wacht nog steeds op mn knie-operatie...zal nog wel ff duren. Het lopen achter de rolstoel gaat steeds beter...tis lastig maar ik heb met brace gelukkig geen pijn! Ook sta ik op de lijst voor een gastroscopie...ben ik niet blij mee maar het is nodig want ik blijf de klachten houden :(

Het reageren bij jullie lukt soms beter maar nog niet optimaal. Als ik iemand in mn leeslijst wil zetten en volg precies wat er gedaan moet worden maar dan nog krijg ik het niet voor elkaar. Ik las net bij GerJanne dat ze iemand niet in de zijbalk terug zag...ik heb ook al 4 blogs die ik ben gaan volgen maar dat lukt niet zonder melding in mijn zijbalk maar in de instellingen/leeslijst staan ze er wel tussen...Help!

Welkom aan mn nieuwe volger Diny...leuk dat je mn blog wilt volgen.

 Bedankt voor jullie leuke reacties op mn olifantje voor Anna en tot de volgende post..

Groetjes Ellen 


donderdag 19 november 2020

Hoera grote zus


Hoi allemaal, toen Anna haar broertje Tim werd geboren maakte ik voor haar ook een kaart/tag...ze werd tenslotte grote zus.
Ik gebruikte de olifantjes mal van DDBD...vind hem enig. Ballonnen mochten niet ontbreken natuurlijk. Ik maakte er een touwtje aan om hem op te hangen. 

Even een mededeling:
Ik probeer bij iedereen een reactie te geven maar telkens als mn hele verhaal getypt is en ik druk op publiceren...WEG is het...ik word er gek van en kan het niet oplossen. Af en toe zullen jullie het woordje ‘test’ zien...vandaar! Hebben jullie hier ook last van? Ik volg al jullie kaartjes en vind ze prachtig!

Challenge:

Dankjewel voor de lieve reacties op mn Ginkgo kaartje.
 
Groetjes en tot de volgende post...
Ellen


 

dinsdag 10 november 2020

You are on my bucketlist

 


Hoihoi, vandaag weer een kaartje voor de liftchallenge...ze vragen een splash of colour met daarop een witte die-cut...


Ik ben met twee kleuren distress inkt aan de slag gegaan op een acrylblok en dat overgebracht op papier...hier en daar wat bijgewerkt met de waterpen.
Een Ginkgo-blad gekozen als die-cut. De tekst is van DDBD...ik vind hem wel gepast in deze tijd. Er zijn best wel mensen die ik heel graag echt weer eens zou willen zien.
Met Nuvo heb ik wat stippen gemaakt. 


Afgelopen vrijdag kregen Paul en Margaux de sleutel van hun nieuwe huis...mooi met veel ruimte...we waren nog niet binnen geweest. Stephan en Joyce waren er ook en we hebben champagne gedronken en geproost op een mooie toekomst voor hen. Anna proostte mee met haar bekertje water. 
Ik maakte natuurlijk een kaart...die laat ik nog zien!

Ik kreeg er een volger bij en weet niet wie het is en kan ook het blog niet zien dus als je wilt graag even een reactie geven dan kom ik even bij jou kijken.

Bedankt voor jullie reacties op mn paddenstoelen kaartje...leuk!

Tot de volgende post maar weer...
Groet Ellen



zondag 1 november 2020

Find joy in the journey



Hoi allemaal, vandaag laat ik mn kaartje zien wat ik maakte voor de oktober-Challenge bij de Egel en combineer hem met het DutchCardLoversblog en koos voor de paddenstoel.

Ik had nog een vel liggen met paddenstoelen en stanste er verschillende paddenstoelen bij en maakte ze op kleur met distress-inkt. 
Toen corona begon hebben we een wandelroute gezocht waar het rustig was...dat lukte en wandelen we nu nog steeds...ik start in de rolstoel maar gelukkig loop ik er nu ook steeds langer achter. Ik heb in april geloof ik al een handje esdoorn-zaden meegenomen en meteen gedroogd. Zoals je ziet heb ik er eentje op mn kaartje geplakt...ik was het alweer vergeten en toen de kaart klaar was bedacht ik het me weer omdat er kleintjes in het papier afgebeeld zijn. Ik heb het ietsje bewerkt met rode distress maar helaas niet goed te zien.



Met onze kleine Tim en zn mamma gaat het heel goed en we genieten van alle bezoekmomentjes.
Anna is echt een grote zus en superlief voor haar broertje...zo leuk om te zien.
Eind van de week krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis.

Challenges:



Sombere dag vandaag dus van wandelen zal niks komen dus lekker aan de knutsel...er is nog werk aan de winkel haha...

Bedankt voor jullie reacties op mn engeltjes...leuk!

Groet Ellen



donderdag 22 oktober 2020

Merry Cristmas



Hoi Allemaal, vandaag een kaartje voor de Liftchallenge...die morgen afloopt en heb gekozen voor wit met één accentje en dat werd gele distressinkt bewerkt met een glitterpen.
Ik stanste 14 engeltjes en plakte ze op deze manier op..


Ik zou graag de afbeelding van de te liften kaart hier plaatsen maar dat gaat me niet lukken...misschien ooit! Ik had de foto’s al geplaatst maar vergat nog mn tekstje erop te plakken.



Het gaat goed met onze kleine Tim en is vandaag gewogen en al aardig boven z’n geboortegewicht. Met Margaux gaat het ook heel goed gelukkig...vanmiddag was ze voor het eerst even bij ons met Tim.
Heerlijk mannetje is hij en zo tevreden.
Er worden nu plannen gemaakt voor de verhuizing...gisteren was de voor-oplevering van hun nieuwe huis en begin november krijgen ze de sleutel...het is een prachtig stulpje hoor.

Ik heb een poosje niet kunnen reageren bij jullie...als ik een reactie getypt had en op publiceren drukte gebeurde er dus niks...er stond ook geen foto van mij dus ik leek niet ingelogd te zijn (zo als bij de oude versie) maar volgens mn blog was dat wel het geval. Ook had ik niet in de gaten dat de instellingen verder ook allemaal veranderd zijn...echt niet blij!
Af en toe lukt het om te reageren maar ook vaak niet en ik weet niet hoe ik dat op moet lossen.
Zien jullie bij het reacties plaatsen wel jullie foto?

Welkom aan Annemarie en Merit, leuk dat jullie mijn blog willen volgen...dankjewel!
Ook jullie heb ik toegevoegd aan mijn leeslijst in de instellingen maar krijg jullie blog niet te zien en weet niet hoe ik dat op moet lossen...help!

Dankjewel voor jullie reacties, ze worden met plezier gelezen!
Tot de volgende post...
Groet Ellen

dinsdag 13 oktober 2020

Hoera Tim is geboren



Hallo Allemaal, op 10-10-2020 is onze kleinzoon Tim geboren...zo overweldigend weer om dit nog eens mee te mogen maken. Alles is goed gegaan gelukkig en het is een prachtig mannetje en lijkt op zn grote zus zoals Anna nu zegt...zo leuk! Helaas door corona mogen we overdag niet zomaar even binnenlopen zolang de kraamhulp aanwezig is...we moesten wachten tot ze weg was. Ze is om 0.40 bevallen en om half 5 waren ze alweer thuis dus je snapt hoe de nacht was...heel spannend en geweldig!

Ik maakte met de Let’s get Bizzee ‘BABY’ een soort album en koos voor het papier van Polkadoodles...vond ik wel stoer voor een jongetje. Ik gebruikte allerlei materiaal om het te versieren.
De stempels met de schaapjes vond ik zo leuk...ik zag ze bij Neline van Cardcreations via Pinterest geloof ik en stempelde ze zo zij het deed (ik was er weg van)...ik vermeld het er even bij, wel zo netjes!










Op de laatste bladzijde heb ik mn tekst maar even afgeplakt. Het treintje op deze bladzijde kreeg ik eens van Ans, zo leuk! Ik probeerde het te sluiten met grote ijzeren ringen maar dat lukte niet goed...was te stug en liep niet soepel dus ik gebruikte wat laagjes wit koord en dat gaat perfect. 
Ik maakte een kraammandje met voor elke dag een pakje. Anna mocht het eerste cadeautje uitpakken wat voor haarzelf was maar het tweede volgde ook al snel haha. Dit album zat er ook in dus ik vroeg of ze dit als eerste wilde uitpakken vandaag zodat ik mn blogbericht kon maken. Ze belde om te bedanken.

Anna mocht bij de opvang waar ze 2 dagen is trakteren...ik maakte schaapjes met een cadeautje en doosjes rozijntjes...



Op de ballonnen staat de naam Tim geschreven...de foto’s van Anna zijn schattig.
Oma is druk geweest!
Bedankt weer voor jullie reacties op het feestelijke kaartje voor Stephan en Joyce...leuk!

We gaan lekker genieten van Kleine Tim...tot de volgende post.

Groetjes Ellen




zaterdag 3 oktober 2020

Gefeliciteerd



Hoihoi, vandaag de kaart die ik maakte voor Stephan en Joyce...we hebben onze handtekening gezet afgelopen dinsdag...weer een leuke ervaring om dit zo samen te doen.
We hadden de tuin laten versieren door de buren dus het was leuk thuiskomen...
Ik kocht het papier speciaal voor deze gebeurtenis en is van Renke.
Het model was voor de liftchallenge maar die kon ik natuurlijk nog niet laten zien dus maakte ik daarvoor de aardbeitjeskaart.
Ik stanste de letters voor geregistreerd partnerschap uit en maakte daarmee de steunrand.
Aan de achterkant maakte ik een flapje voor de tekst dat dichtgehouden wordt met een touwtje.
Stephan maakte de foto’s  (was ik helemaal vergeten) met bloemen als achtergrond.


Flapje gesloten...



Flapje open...
We dronken gezellig koffie samen...het kon goed op afstand en van 12 tot 15 uur gingen ze nog Skydiven met elkaar...wij deden niet mee ivm corona en met krukken is dat ook niet zo handig.

We wachten nog op ons kleine wondertje...nog even spannend...

Bedankt voor jullie reacties op mn vlinder kaart en tot gauw weer...

Groetjes Ellen



 

zondag 27 september 2020

She leaves a little sparkle....



Hoihoi, vandaag een kaartje wat ik maakte voor de liftchallenge waar ik aan mee wilde doen....


Ik vond de opdracht wel gaaf en ben aan het kleuren gegaan met distress-inktjes en wat waterspatjes.
De stempel is van Renke en had deze nog nooit gebruikt dus werd hij voor het eerst in de inkt gezet.
Toen de kaart klaar was zag ik dat de kleuren wel erg lijken op het voorbeeld...nouja dan zit ik in ieder geval goed toch!


Het was een hele toer om dit bericht te plaatsen met de nieuwe blogger...het duurde heel lang voor ik een foto kon plaatsen en moest erg zoeken om de link geplaatst te krijgen. Ik doe dit op mn iPad maar mijn man zegt dat het misschien beter zou kunnen gaan op de laptop.

We wachten nu op de komst van onze kleinzoon...Margaux was gisteren uitgerekend maar alles is nog rustig...wel spannend hoor! Heel jammer dat de regels voor bezoek weer aangescherpt zijn in de kraamtijd.
Dinsdagmorgen gaan we naar het stadhuis met Stephan en Joyce om getuige te zijn ivm het aangaan van een Geregistreerd Partnerschap...een feestelijke gebeurtenis in deze nare tijd.
Vanmorgen werd er van ons allen een ontbijtje bij hen afgeleverd en ook goed ontvangen.

Dankjewel voor de leuke reacties op happy birthday kaart...leuk!

Groet Ellen


vrijdag 18 september 2020

Happy Birthday



Hoi allemaal, vandaag heb ik een Happy Birthday kaart om te laten zien. Ik zag deze mal van Renke voorbij komen en vond dat een echte ‘must have’... heb ik vaker hoor hihi. Het brede washi tape cocktail past er precies achter en ik combineerde het met de cocktail glaasjes-stansjes. De kaart ging naar mn schoonzus. 


Ik werd ineens in het diepe gegooid met een berichtje maken...kon niet meer terug naar de oude versie en ga het zien hoe het allemaal werkt. Een foto iets groter maken gaat dus niet meer lukken want ik zie niet hoe dat werkt. Je bericht na opslaan afsluiten gaat me ook niet lukken maar ik zal het denk ik gewoon niet doorhebben.
Gisteren heb ik...eindelijk een bezoekje gebracht aan de kapper...na 7 maanden was dat ook wel nodig. Ik zei als onze kleinzoon me voor het eerst ziet schrikt hij super van zijn oma hihi.
Gelukkig kunnen de orchideeën klemmetjes weer in de la.  

Dankjewel voor jullie reacties op mn aardbeitjes en tot de volgende post maar weer...

Groetjes Ellen


vrijdag 11 september 2020

Congrats



Hoihoi, vandaag nog even op de valreep een kaartje voor de liftchallenge...een easel-card liften met een doorkijkje...
https://liftchallenge.blogspot.com/2020/08/challenge-151.html?showComment=1598357808214&m=1#c1149118874518860451

Ik had er al een gemaakt maar die kon ik nog niet plaatsen dus vergissing...snel maar even een nieuwe gemaakt. Gelukkig had ik een idee in mn hoofd dus ging het snel.



Ik gebruikte de aardbeien van Elizabeth Craft design, het groene papier is van Doodlebug design en de aardbeitjes van Renke. Het frontje met de kleine aardbeitjes is papier beplakt met Washitape bij gebrek aan bijpassend papier...mooi opgelost zo. 

Met Margaux en de baby gaat het nog steeds prima...ze is het zat en het mag komen van haar.
Maandag alle gesprekken gehad voor mn operatie dus nu is het wachten. Ik heb gelukkig geen pijn en hoop dat het zo blijft...we krukken nog maar ff door...

Ik ga mn kaart nog gauw even posten. Bedankt voor jullie reacties op mn draaikaartje voor Anna.

Groetjes Ellen