https://dehobbykamervanpetra.blogspot.com/2022/05/stand-van-zaken.html#comment-form

vrijdag 31 december 2021

Merry Christmas


Hoihoi, vandaag op de laatste dag van het jaar laat ik wat kaartjes zien die ik gemaakt heb met alcoholinkt en lift-ink…nog nooit gedaan en wilde dit eens uit proberen. Ik maakte een groot vel met verschillende alcoholinkt kleuren en stempelde er kerststerren op met lift-ink. Eerst zag ik bijna niks maar na een poosje kwamen de sterren tevoorschijn. Ik wreef ze na met wat keukenpapier en dit is het resultaat. Natuurlijk had ik eerst een proefvelletje gemaakt want je weet maar nooit of het wel lukt natuurlijk. Het lukte dus je ziet 2 verschillende kleuren…heel leuk om te doen!



Ik heb het afgelopen jaar weer genoten van alle leuke berichtjes die hier weer geplaatst werden…dankjewel!

Ik wens jullie allemaal een gezellige jaarwisseling
en een heel gezond, mooi en zeker creatief 
2022!

Lieve Groet Ellen

 

donderdag 23 december 2021

Merry Christmas


Hoihoi, vandaag een kerstkaartje…ik maakte met twee kleuren distress inkt de achtergrond en kleurde alles in dezelfde kleurtjes. De boompjes zijn oudjes van Magnolia…ik blijf ze enig vinden. Zilver garen maakt het af…meer vond ik niet nodig!

Begin van de middag belde Anna of we haar wilde halen want ze wou bij opa en oma spelen…dit is zo heerlijk, ze bleef eten en ik heb haar weer thuis gebracht. De hele weg heeft ze ‘Oh Dennenboom’ gezongen in de auto…zo leuk!
Zondag 2e kerstdag zijn we met Stephan, Joyce en kleine Max bij Margaux. We helpen onszelf en de restaurants, nu met de lockdown met een heerlijk kerstdiner dus geen stress haha!
Het is best lastig als je boodschappen steeds online doet en moet afwachten wat ze wel of niet kunnen leveren…en dan alsnog naar de winkel moet. Prima oplossing zo!
Op 1e kerstdag zijn we met zn tweetjes.



Oh dennenboom 🎄

Dankjewel voor de leuke reacties op mn kerstkaartje voor Joanne.
Ook wil ik Nelleke, GerJanne, Ans, Caroline en Angelique (Annigide) bedanken voor jullie mooie kerstkaartjes…leuk!

Hele mooie en liefdevolle Kerstdagen gewenst 
voor jullie allemaal!

Lieve groet Ellen

 

woensdag 15 december 2021

Merry Christmas


Hoi, vandaag een kerstkaartje…ik vond tussen mn spullen deze uit gestanste Merry Christmas tekst en wilde er iets mee…het werd dit kaartje en ik gebruikte hetzelfde papier als van de beren hieronder…het is zo mooi en nu beter te zien. Het vraagt niet om al te veel items erop vind ik.
Ik maakte dit kaartje voor Joanne…ik las haar verhaal op haar blog en dat kwam zo binnen dus maakte ik vanmiddag deze kaart voor haar.
Veel uitleg is niet nodig denk ik.


Dankjewel voor de leuke reacties op mn berenkaart, ik werd er blij van!
Al mn kaartjes zijn op de bus en nu is het aan post.nl om ze op tijd af te leveren.

Het is nog steeds een drama voor mij om bij jullie te reageren…ik typ hele verhalen en bij 90% van de reacties krijg ik OEPS…werkelijk zo irritant en ik kopieer het altijd eerst omdat de tekst zo verdwenen is en ik opnieuw moet beginnen.

Allen een fijne avond en tot de volgende post…denk met meerdere kerstkaartjes.

Groet Ellen


dinsdag 30 november 2021

Happy Winter




Hoihoi, het is me gelukt om nog een kaartje te maken/plaatsen voor de LiftChallenge waar ik aan mee wil doen, ze vragen een kaartje te liften, zie onder…


Ik heb heel oud papier gebruikt van Bo Bunny met een mooie glanslaag die je helaas niet goed ziet op de foto. Ik koos erbij de leuke ijsbeertjes van Renke en de boompjes zijn van Joy.
De binnenkant ook maar even meegenomen…wel zo leuk toch!
Happy Winter vond ik er wel bij passen.




De te liften kaart…leuk toch!

Ik ben toch zomaar ineens lekker bezig met de kerstkaarten dus mn inspiratie is toch nog wat gekomen. Materiaal heb ik genoeg en had me ook voorgenomen niks nieuws aan te schaffen en dat lukt best moet ik zeggen.
Wel de beeldige vogeltjes natuurlijk van MFT van mn vorige post!
Mn kaartjes laat ik nog zien.

Ik kan dit kaartje ook mee laten doen met de Challenge bij DCL…ze vragen een NIET traditionele kerstkaart…



Ook bij het Kaartjes Inspiratie 
Blog kan ik meedoen met de opdracht Kerst…


Bedankt voor jullie leuke reacties op mn vogeltjes en tot de volgende post.

Groet Ellen


zaterdag 20 november 2021

Jolly Holly Season



Hoihoi, hier ben ik weer met een kaartje. Deze keer een kerstkaartje waarmee 
ik mee wil doen met de challenge bij DCL…de opdracht is gedeeltelijk stansen.


Ik had bij Nicole deze stempeltjes + stansjes gezien en vond ze zo leuk dat ik ze gelijk besteld heb. Ingekleurd met distressinkt. Toen ik klaar was met dit kaartje dacht ik dat ik met een kleine aanpassing ook mee had kunnen doen met de 
Lift-Challenge…nouja misschien lukt het me om daar nog aan mee te doen.
Ik heb bijna geen inspiratie op het moment voor kerstkaarten…eigenlijk zeg ik elk jaar “geen zin in kerstkaarten” maar dan op het “nippertje” komen er toch weer wat ideeën tevoorschijn, hoop dat het nu ook gaat lukken.


Het reageren op jullie blogs is een tijdje goed gegaan maar merk nu dat het weer de verkeerde kant opgaat dus als jullie niks horen van mij dan is dat de reden…sorry!

Bedankt voor jullie reacties op het kaartje voor Tim.
Inmiddels is kleine Max er ook op dinsdag en vanaf volgende week zijn ze er alle drie…ben benieuwd hoe dat gaat. Het gaat goed met Max en is er graag bij haha.
Tim is ook lekker aan het ontdekken en Anna houdt ons ook lekker bezig…ze zit graag aan tafel lekker te knutselen en maakt voor iedereen kaartjes…zo leuk om te zien. Ze zoekt op mn kamer zelf uit wat ze allemaal nodig heeft. Ik gaf Max de fles en zij zat te tekenen maar wel op mijn net uit gestanste kerst achtergrondje met de grote letters van Crealies 🙈…opletten oma haha!
Ze is gek op de bigshot en draait graag zelf de stansjes er doorheen…3 1/2 jaar haha!

Fijn weekend allemaal en tot de volgende post! (hoop voor de Lift-Challenge)

Groet Ellen



woensdag 20 oktober 2021

Hoera Tim 1 jaar


Hoihoi,  vandaag de kaart die ik maakte voor onze kleinzoon Tim…hij is op 10 oktober alweer 1 jaar geworden…wat is dat jaar snel gegaan ppff.
Ze waren toen een weekje in het zuiden op vakantie en we zouden erheen om zn verjaardag te vieren…helaas waren ze allemaal ziek en kon het niet doorgaan.
Toen ze thuis waren kon ik pas de kaart brengen dus vandaar wat later.
Hij heeft een olifant knuffel/vriendje dat Ollie heet en altijd bij hem is vandaar ik het leuk vond om iets met een olifantje te maken. Aan alle kanten zitten ze bovenop de kaart in wit en grijs…met ballonnen uiteraard!
Het taartje mocht natuurlijk niet ontbreken…tijdens videobellen zagen we dat hij lekker van de taart zat te smikkelen.
Anna at geen taart toen ze 1 jaar werd maar gaf de stukjes weg haha.
Margaux was ook nog jarig vorige week (kaart volgt) dus het feestje zal nog gevierd worden. Gelukkig knappen ze allemaal weer op.




Bedankt voor jullie leuke reacties op mn schommelkaartje, leuk om te lezen.

Ook kan ik nog steeds niet bij jullie reageren…heel af en toe lukt het dus als jullie niks van mij horen dan is dat de reden…balen! Ik lees dat sommige van jullie er ook last van hebben, hoop dat blogger dit eens op gaat lossen.

Ik wens jullie een fijne dag en tot de volgende post…

Groet Ellen


dinsdag 14 september 2021

Voor jou een opkikkertje




Hoihoi, bij de lifchallenge had ik gewonnen met mn flamingo stempel-kaartje en daarom mocht ik vandaag gastdesigner zijn voor de nieuwe uitdaging…superleuk!

Het is de bedoeling een schommelkaart te maken met een rondje van vellum en daar weer een half rondje bovenop van dp of ander cardstock. De verdere aankleding is naar eigen idee. Ik vond het een supergave opdracht en ben zeer tevreden over mijn bijdrage…al zeg ik het zelf.



Ik heb de achterkant ook maar gelijk versierd met de helft die ik overhield!

Dit is het voorbeeld wat ik van Nicole kreeg…hoe leuk!

Mijn ervaring is wel dat je de zwaarste vellum moet gebruiken…ik vond dat het mooiste!
Ik ga zeker meerdere schommels maken want ik deed dit met plezier!

Nog even iets leuks over de ooievaar van GerJanne op haar blog…
Een paar dagen na de uitgerekende datum dat Max geboren zou worden appte Stephan dat er een ooievaar bij hun over vloog…we zeiden dat het vast een goed teken zou zijn dus de spanning van het wachten liep op…wat gebeurde er de volgende dag…bij ons vloog ook een ooievaar over en we zeiden weer…dit kan geen toeval zijn haha maar het duurde nog 2 dagen. Ik dacht er aan toen we de kaart ontvingen van GerJanne en vond dit wel grappig even te vertellen. Dankjewel GerJanne voor je leuke kaart!

Dank ook voor jullie reacties op mn vorige liftkaart en tot de volgende post…

Groetjes Ellen


donderdag 9 september 2021

Jubileum lift…Deep Blue Sea



Hoi, vandaag laat ik mn kaart zien voor de speciale jubileum lift en ze bestaan alweer 10 jaar…ik zag deze een aantal jaren geleden op een blog wat ik volg en was er meteen weg van en had de foto bewaard. Ik heb hem nu gelift wat niet meeviel…best nog moeilijk omdat ik de maten en verhoudingen niet goed kon inschatten. Het papier heb ik al een aantal jaren liggen en dankzij deze leuke lift challenge kwam het nu aan de beurt!



De link naar haar kaartStine 


De opdracht was deze

Zoek zelf een kaart uit welke je graag zou willen liften. 
Je mag dus helemaal zelf weten waar je die vandaan haalt! 


Met Max gaat het heel goed en zn mamma knapt ook al lekker op gelukkig. Pappa heeft het uiteraard super druk maar ze genieten volop van hun kleine mannetje.

Dankjewel voor de felicitaties en lieve reacties op de geboorte van onze kleinzoon.
Tot de volgende post maar weer…

Groet Ellen 

woensdag 1 september 2021

Hoera Ukkie is geboren

Hoihoi, 

jullie zagen het al…onze kleinzoon is vorige week geboren en wat zijn we er happy mee. Een gezond en prachtig mannetje met de stoere naam Max. Hij is 3314 gr en 50 cm. Het was een zware maandagavond en nacht voor Joyce en uiteindelijk is hij dinsdagmorgen met een keizersnede ter wereld gekomen. Helaas mocht er maar 1 persoon op bezoek komen per dag. Oma mocht woensdag’s even komen kijken en wat was het weer overweldigend…ik zag echt letterlijk een traan op de grond vallen. Hij sliep tijdens mn bezoek en toen ik weer wilde vertrekken werd hij wakker dus mocht ik hem nog even vasthouden…zo fijn! Gelukkig mochten ze donderdag naar huis…hectisch en zwaar uiteraard maar met een fijne kraamhulp gaat het ze lukken om het juiste ritme te vinden. Hij was gisteren 1 weekje oud en hij doet het heel goed! Pappa heeft nog fijn een paar weekjes vakantie!

 

Ik maakte dit kaartje voor hen…zo leuk de koala’s met hun baby. Ook de binnenkant ingevuld met het mooie papier van Noor. Ik stempelde de tekst met aparte letters.

Ook maakte ik een album voor hen en koos daarvoor het papier van EchoPark…Hello Baby Boy! Ik vond dit zo leuk en ging aan de slag met boekbinders linnen, karton etc…het lukte best goed…ik had dit nog nooit gedaan. Ga er maar even voor zitten want hieronder zie je de foto’s van de bladzijden…

Hier staat een tekst die ik even heb afgeplakt!




















Lange post maar leuk om even te laten zien. We gaan lekker genieten van onze prachtige kleinzoon.

Groet van een super trotse oma…
(en opa)