https://dehobbykamervanpetra.blogspot.com/2022/05/stand-van-zaken.html#comment-form

zondag 28 oktober 2018

Life is not about......en een vraag!

 
 
Hoihoi, hier ben ik weer met een kaartje die mee mag doen met de challenge van de Egel
Ze vragen een grote tekst op de kaart...ik koos deze omdat ik hem supermooi vind!
Ik maakte de achtergrond met distress inkt op het papier van Joy...ben even kwijt hoe het heet. De blauw/witte bloem maakte ik van een koffiefilter en de roos is van foam.
Ik stempelde de tekst op origamipapier en plakte het over de kaart...blingetjes, strikje en 2 takjes van chipboard (scrap-unlimited) maken het af!
 
 
Ik heb een vraag en hoop dat iemand me kan helpen...als ik mn blog open op mn i-Phone moet ik heel vaak inloggen en als ik dat dan doe met de knop rechtsboven dan kom ik in het veld waar ik een nieuwe post kan plaatsen dus niet de bedoeling. 1 op de 10 x kan ik ergens mn mailadres en wachtwoord invullen maar dan gebeurd er nog niks....ik blijf dus uitgelogd en kan dan ook niet bij jullie reageren. Ik word er een beetje akelig van om soms 10 x te proberen. Ik laat het zitten en dan de volgende dag ben ik ineens wel ingelogd. Op mn iPad hoef ik nooit in te loggen en ook niet op de PC. Ik kan nog snappen dat je op een telefoon in moet loggen maar dan moet het wel lukken!
Wie o wie heeft dit probleem ook?
 
Met kleine Anna gaat het super goed en groeit als kool. Ze zit even, gestut in de kinderstoel om een stukje groente te leren kennen en te proeven en te smikkelen van een stukje banaan...ze vindt het heerlijk. Het kan niet te lang want ze kan nog niet zitten. Ze is heel nieuwsgierig en reageert overal op...zooo leuk! Bij ons staat de kinderstoel ook al klaar! De eerste 2 ondertandjes zijn er door...staat enig!
Ik zou zoo graag een foto willen laten zien maarjah….privacy hè!
We genieten er echt van!
 
Bedankt voor de leuke reacties weer...op de kaart voor GerJanne.
 
 


zondag 14 oktober 2018

Sterkte....en de tas!


Hoi, ik maakte dit sterkte kaartje voor GerJanne...ze heeft hem ontvangen dus kan ik hem plaatsen.
Ze bedankte ervoor en vertelde dat hij net op het goede moment binnenkwam...ze kwam net bij haar vader vandaan die weer in het ziekenhuis ligt. Duimen maar dat hij snel opknapt! Schrikken dus...ik maakte het kort geleden ook mee voor mezelf...hieronder meer...
Ik vond dat zij en haar familie wel zo'n kaartje verdiend hebben...ook ivm Matthijs!
Ik stempelde met een Penny Black Poppy stempel en kleurde hem in met bruch markers en accentueerde met een vleugje Gilding Wax van Goosa.
Daarna stanste ik met letters van MFT Sterkte uit en nog eens uit wit en hoogte het iets verspringend op. Een gouddraadje en wat glimmers maakte het af.
De tekst spreekt voor zich en is ook van Penny.


Ik heb kort geleden ook een flink aantal uren op de hart eerste hulp doorgebracht...
met een raar gevoel en druk op de borst ging ik naar de huisarts die me doorstuurde naar het zkh voor onderzoek...je ligt uren te wachten op uitslagen, filmpjes en foto's ed...gelukkig dat het er is hoor.
Alle uitslagen waren goed en hebben ze de waarden van mn bloed onderzocht op longembolie en die waren te hoog. Ze zijn altijd alert omdat ik eerder een heftige embolie had. Scan gemaakt en weer wachten en uiteindelijk was alles goed en heb ik super schone longen...ook fijn om maar weer te weten!
Wat het dus was is nog een raadsel.

Toen ik met mn zus bij Marfien was liet ze ons een prachtige tas zien die ze met beïnkt behangpapier bedrukt heeft op stof...echt gaaf gedaan met mooie kleuren. We vonden dat patroon zo leuk en kregen uitleg hoe ze dat gedaan had. Wij gelijk door naar de stoffenwinkel voor stofjes en garen. het is zwarte spijkerstof en een jersey bijpassend die we eerst met plakvlieseline bewerkte. De volgende dag aan de slag voor 3 tassen. We maakte er 1 met een blauw versiersel en 1 met een zilver biesje. Mn zus had nog ringen die we gebruikte voor de hengsels...blauwe voering erin staat wel chique toch...  Zij is van het sieraden maken en maakt Tassels van kralen e.d. om aan de ring te hangen.
We hebben voor de andere 2 een iets grotere ring besteld.



Lekker bezig geweest toch...enuhhh...Marfien bedankt voor het patroontje.

Bedankt weer voor jullie reacties op mn babykaart!



zondag 7 oktober 2018

Welkom Baby

 
 
Hoihoi, ons nichtje is eind juli
bevallen van een dochter en ik maakte deze kaart voor hen. Ik knipte uit dp de giraffe en gaf hem een laagje glossy accent...hieronder duidelijker te zien. De letters zijn van MFT en plakte ze dubbel en verspringend op elkaar. Aan de binnenkant plakte ik hetzelfde papier als achter de letters. Ik knipte ruim 1 cm van de voorkant af om de achterkant te laten zien..
Misschien had ik de letters de andere kant op moet plakken, ik twijfelde...
Een stansje en een stempeltje maakte het af.
 
 
 
Ik maakte voor de opa en oma en voor mijn tante (de overgroot oma) ook een kaartje...laat ik later zien.
 
Ik won bij Crazy for Cas de eerste prijs met dit kaartje...hoe leuk is dat?
Ik mag een prijs uitzoeken en gastdesigner zijn...echt gaaf?
 
 
 
Met dit kaartje kwam ik in de top 3 bij de liftchallenge...superleuk toch?
 
Het weekje bij mn zus was super gezellig en met schitterend weer! Leuke dingen gedaan o.a een bezoekje gebracht aan Marfien. Het was super gezellig en allerlei hobby-technieken gezien en besproken...veel gekletst en voor we het door hadden was het al half 4. Marfien nogmaals bedankt voor de spontane ontvangst!
Dinsdag is het weer oppasdag van Anna...leuk weer na 3 weken vakantie. Ze is alweer bijna een half jaar...het gaat veel te hard maar ze doet het heel goed!
 
 Dank jullie wel voor de leuke reacties op mn vorige post!